4 september 2019 Wingene Koers – Grote Prijs DATS 24

Vorig jaar werd onze 9de editie van “Wingene Koers” in een nieuw kleedje gestopt. Niet alleen de renners kregen een gewijzigd parcours voorgeschoteld en spurtten over de meet in de Ruiseledesteenweg. Ook werd er al een mooie stap gezet richting een milieuvriendelijke koers.

Als bestuur vonden we het belangrijk om beide vernieuwingen te evalueren om zo, indien nodig of gewenst, de organisatie van editie 2019 bij te sturen. Van de Wielerbond kregen we een heel goed rapport inzake parcours en algemene wedstrijdorganisatie. Op vlak van organisatie van een milieuvriendelijke koers was het zeker niet slecht.

Wingene zet koers richting minder kanker

Wingene Koers, een wielerwedstrijd voor Elite 1.12.1 levert jaar na jaar winnaars op die het daarna maken als profrenner. Wingene Koers is evenwel meer dan dat.

In 2019 steken De Stoempers nog een tandje bij. De koers krijgt de naam Wingene Koers – Grote Prijs DATS 24 en heeft als slogan “Wingene zet koers richting minder kanker”.   De reden van ons opzet, ons doel en andere nieuwigheden maken we duidelijk tijdens de persvoorstelling op 28/08/2019 om 19 u. in de raadszaal van het gemeentehuis te Wingene.

Na een introductie door onze burgemeester Dhr. Verkest zullen Dr. Marc Goethals (Cardioloog OLV Aalst) & Dr. Christophe Depamelaere (Huisarts/Sportarts en Voorzitter KVC De Stoempers) het belang van gezonde lucht toelichten in “Vlaanderen in hoge zuurstofnood” . Met “Vergroening wagenpark: onmiddellijke impact” verduidelijk Dhr. Maarten Van Houdenhove (DATS 24) dat milieuvriendelijk rijden in principe voor iedereen haalbaar is. Geert Vanhullebusch (KVC De Stoempers) geeft meer info over “Milieuvriendelijke wielerwedstrijd interclub 1.12.1 steunt Think Pink”. De presentatie en moderatie deze avond is in handen van Jeroen Sap (Focus-WTV).

Letterlijk en figuurlijk de properste koers in België

Wingene Koers was vorig jaar reeds de milieuvriendelijkste koers in België.

In 2019 zetten we nog meer stappen richting een betere luchtkwaliteit en minder zwerfvuil. We verruimden de samenwerking met DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group. Zij leveren enkele wagens op aardgas (CNG), een elektrische wagen en waterstofwagens in voor de omkadering voor Wingene Koers. Ook Garage Verhenne (lokale Mitsubishi -dealer) ondersteunt ons opnieuw met enkele hybride wagens.

Nieuw in 2019 is de inzet van 2 elektrische bakfietsen, de ‘Recycles’ van Colruyt Group, in de strijd tegen zwerfvuil. Natuurlijk rekenen we ook op de goodwill van ieder renner, de wielerteams en vooral ook de supporters.

Acties ten voordele van Think Pink

Wie wil kanker niet weg uit onze maatschappij? We zijn overtuigd dat we zelf een verschil kunnen maken. We willen de sportwereld en de politiek tonen dat het anders en beter kan. En tegelijkertijd willen we ook iets concreet betekenen in de strijd tegen kanker. En dus hebben we acties opgezet ten voordele van Think Pink België. Zo kan je tijdens Wingene Koers – Grote Prijs DATS 24 met de tombola o.a. een elektrische step ter waarde van € 600,00 winnen.

In de submenu’s vind je heel wat info over het zuivere wielergebeuren.

We hopen u alvast op woensdag 4 september 2019 te mogen verwelkomen om samen met ons “Wingene Koers” als een topdag te beleven!

 

Namens het bestuur,

Martijn Lambrecht, Henk Baesen, Geert Vanhullebusch, Rudy Vergucht, Patrick Hendrickx, Johan Verhelst, Patrick Van De Kerkhove, Bram Debackere en Christophe Depamelaere.