WINGENE KOERS GROTE PRIJS DATS 24

WINGENE  STEEKT NOG EEN TANDJE BIJ RICHTING  EEN BETERE LUCHTKWALITEIT EN MINDER KANKER

Wingene Koers, een wielerwedstrijd voor Elite 1.12.1 levert jaar na jaar winnaars op die het daarna maken als profrenner. Wingene Koers is evenwel meer dan dat. Het is de properste en milieuvriendelijkste koers in België.

In 2019 steekt deze wielerwedstrijd nog een tandje bij richting een betere luchtkwaliteit en minder kanker. In samenwerking met DATS 24, de brandstoffenleverancier van Colruyt Group, zet Wingene Koers enkel wagens op aardgas (CNG), een elektrische wagen en waterstofwagens in voor de omkadering. Ook Garage Verhenne (lokale Mitsubishi-dealer) ondersteunt ons opnieuw met enkele hybride wagens. Nieuw in 2019 is de inzet van 2 elektrische bakfietsen in de strijd tegen zwerfvuil, de ‘Recycles’ van Colruyt Group.

Op uitnodiging bent u welkom op deze persconferentie, op 28/08/2019 om 19 u. in de raadszaal van het gemeentehuis te Wingene. De presentatie en moderatie deze avond is in handen van Jeroen Sap (Focus-WTV).

PROGRAMMA:

  • Ontvangst en introductie door burgemeester Dhr. Verkest
  • “Vlaanderen in hoge zuurstofnood” door Dr. Marc Goethals (Cardioloog OLV Aalst) & Dr. Christophe Depamelaere (Huisarts/Sportarts en Voorzitter KVC De Stoempers)
  • “Vergroening wagenpark: onmiddellijke impact” door Dhr. Maarten Van Houdenhove (DATS 24)
  • “Milieuvriendelijke wielerwedstrijd interclub 1.12.1 steunt Think Pink” wedstrijdinfo door Geert Vanhullebusch (KVC De Stoempers)
  • Fotomoment  + mogelijkheid interviews

Na de persvoorstelling wordt u een receptie aangeboden door Brouwerij De Brabandere en de gemeente Wingene. U ontvangt eveneens een kleine attentie.

Gelieve uw deelname te bevestigen, via info@wingenekoers.be voor 22/8.

Indien u niet beschikbaar bent kunt u op aanvraag het persdossier verkrijgen.

WANNEER?

Woensdag  28/08/2019 – 19u00

WAAR?

Raadzaal gemeentehuis
Oude Bruggestraat 13, Wingene